Tlakový hrniec Kolimax BIOMAX - 6l
Kvalitné spracovanie a bezpečnostné prvky sú pri výbere tlakového hrnca na prvom mieste. Rokmi overená konštrukcia tlakových hrncov Biomax zaistí Vašej kuchyni výkonného pomocníka, ktorý pomôže pripraviť chutné a zdravé pokrmy a ešte pri tom ušetriť čas i energiu. Hrniec je vhodný na všetky typy varičov.
Dostupnosť:
Na sklade - posielame ihneď
Rýchlovarný tlakový hrniec KOLIMAX s bio programom BIOMAX je vyrobený z kvalitnej potravinárskej nehrdzavejúcej ocele označovanej ako CrNi 18/10 pre 100% zdravotnú nezávadnosť. Všetky jednotlivé diely sú podrobené náročnému testovaniu, aby po ich zostavení vznikol výrobok s najvyššími úžitkovými vlastnosťami.
Silné akumulačné sendvičové dno A-THERM zaisťuje maximálnu rovinnú stabilitu a je ideálna pre všetky typy varičov: plynový, elektrický, indukčný, aj na sklokeramickú varnú dosku.
Je skonštruovaný tak, že pri jeho používaní dochádza k významnej úspore energie pri varení. Pre šetrný styk s potravinami je vnútorná strana jemne vybrúsená - pre dokonalý vzhľad a jednoduchú údržbu je vonkajší povrch je vyleštený do zrkadlového lesku.
Prečo zákazníci kupujú tlakové hrnce BIOMAX?
- predĺžená záruka 5 rokov
- trojúrovňová pretlaková ochrana zaistí maximálnu bezpečnosť
- BIO ventil zabezpečí ľahkú kontrolu zdravého a zároveň ekonomického spôsobu varenia
- jeho akumulačné sendvičové dno A-THERM INDUCTION ušetrí energiu pri varení
- sú vhodné na všetky druhy sporákov - indukčné, plynové, elektrické a sklokeramické
- široký odlievací okraj pre ľahké prelievanie bez okvapávania a zašpinenia nádoby
ÚDRŽBA TLAKOVÉHO HRNCA:
Pred prvým použitím hrniec aj pokrievku dôkladne umyte , vrátane gumového tesnenia. Občas prepláchnite trysku pracovného ventilu. Na umývanie používajte šetrné čistiace prostriedky, vyhýbajte sa ostrým drôtenkám a ostrým predmetom.
Gumové tesnenie sa odporúča meniť raz za 1-2 roky - podľa toho, ako často sa hrniec používa (táto výmena nie je súčasťou záruky). Tesnenie môžete občas jemne natrieť jedlým olejom.
RADY A TIPY:
Pri varení používajte hrniec zodpovedajúci priemeru platne. Dbajte na to, aby plamene pri plynových sporákoch nešli cez okraj dna.
Nepridávajte soľ do studenej vody - zabránite tak vzniku bielych škvŕn na dne hrnca.
Ak pri varení uniká väčšie množstvo pary, znížte teplotu - ušetríte energiu a potraviny sa lepšie spracujú.
Akumulačné sendvičové dno A-THERM má veľkú tepelnú zotrvačnosť. Ohrev vypínajte s predstihom - ušetríte tým energiu.
Spracovali sme pre Vás videonávod ako správne variť a otvárať tlakový hrniec.
V balení nájdete návod na bezpečné používanie hrnca.
Vyrobené v ČR.