Chodíte na kempovačky a zálesácke čundre?
A poznáte škandinávsky hrniec?
Je to špeciálny hrniec s veľmi hrubými stenami a uškom na zavesenie.
Tajomstvo varenia v ňom je - variť pomaly, pomaly, pomaly.
Ráno si urobíte na ohni raňajky, kávu alebo čaj a potom do pahreby vložíte hrniec so všetkým, čo patrí do poriadneho gulášu. Hrniec postavíte do postele z uhlíkov a uhlíkmi ho aj prikryjete.
View this post on Instagram
Večer, po návrate k stanu, Vás bude čakať jedlo ako od šéfkuchára :-)
Hrniec sa dá použiť aj ako pekáč na chlieb, pokrievku použijete ako panvicu na vyprážanie na otvorenom ohni.
View this post on Instagram
Môžete ho zavesiť ako liatinový kotlík na trojnožku.
View this post on Instagram
Už sa aj Vám zbiehajú slinky? :-)