RSS

Blog

Na nákupoch
Videli ste v obchode človeka, ktorý si hneď po vstupe natrhá plnú hrsť mikroténových vreciek a pri tom ešte ani nevie, čo do nich vloží? Stavím sa, že áno. Takéto sáčky plnia náš kôš - a nie je ich málo. Nosením vlastných vreciek ušetríte množstvo plastového odpadu a nákup vo Vašom košíku bude aj lepšie vyzerať ;-).
Palacinky z liatinky
Palacinky má rád hádam každý :-). Príprava je jednoduchá a rýchla a po naplnení ide naozaj o veľmi chutné jedlo. Ponúkame Vám recept na naše palacinky a aj postup, ako ich pripravujeme na liatinovej panvici.
Termoska na jedlo - test
Termosky na jedlo využijete aj v lete aj v zime. Mali by udržať teplotu jedla aspoň niekoľko hodín. Ako dopadol test termosky U-Konserve?
Čerešňový džem
Ak patríte k milovníkom čerešní a sladkých džemov, za vyskúšanie určite stojí tento džem. Okrem džemu získate aj pár fliaš čerešňového sirupu.
Jahodový sirup a džem
Ako si pripraviť výborný jahodový džem a sirup? Nie je to vôbec zložité - stačia Vám jahody a cukor.
Ako na kváskový chlieb
Chceli by ste si skúsiť doma upiecť kváskový chlieb? Budete potrebovať najmä čas a chuť :-). V článku nájdete návod na prípravu kváskového chleba - pokojne sa nám po vyskúšaní môžete pochváliť ako sa podaril.
Lokše ako od babičky
Zemiakové lokše sú niečím, čo si pochvaľujú všetci v našom okolí - a my pravdaže tiež. Sú naozaj chutné a pripraviť si ich môžete na rôzne spôsoby: na slano, na sladko, ako prílohu. Ponúkame Vám recept ako si lokše pripraviť doma.
Domáci jogurt
U nás platí, že to čo si pripravíme/vypestujeme/vyrobíme doma s láskou je stokrát lepšie ako niečo kupované :-). A domáci jogurt sem tiež patrí - preto sa s Vami radi podelíme o náš recept.
Škandinávsky hrniec alebo liatinový kotlík?
Ak patríte k ľuďom, ktorí uprednostňujú dovolenku v stane pred plážou, mohol by Vás zaujať kvalitný liatinový hrniec, v ktorom si pripravíte raňajky, obed aj večeru - stačí Vám na to iba ohnisko.
Aké dno má liatinový riad Skeppshult?
Vedeli ste, že vhodne tvarované dno riadu je pre varenie veľmi dôležité? Riad musí byť stabilný a celou plochou by mal dosadať na zdroj tepla, aby zohrievanie prebiehalo rovnomerne. Ako vyriešila dno liatinového riadu firma Skeppshult?